Christian Wilhelm Dietrich

Zobraziť signatúry

(1712 - 1774)
Dátum narodenia: 30.10.1712
Miesto narodenia: Weimare

Bol narodený vo Weimare, kde bol vychovaný povolaniu umenia. Jeho otec Johann Georg, bol maliarom miniatúr. Zdokonaľovať sa v starostlivosti Johanna Alexandera Thiele, mal to šťastie, že vo veku osemnásť rokov, jeho obrázo upútal pozornosť kráľa Saska. Augustus II bol tak spokojný s Dietrichovou pripravenosťou, ktor7 mu dal prostriedky na štúdium v ??zahraničí, a postupne navštívil popredné mestá Talianska a Holandska. Tam sa naučil kopírovať a napodobňovať majstrami minulého storočia so všestrannosťou, ktoré bolo skutočne prekvapujúce. Napriek tomu v tomto odvetví svojej praxi sa len napodobnili Salvator Rosa a Allaert van Everdingen.

Bol viac úspešný v opičiom štýle Rembrandta, a početné príklady tohto zvyku našiel v galériách v Petrohrade, Viedne a Drážďanoch. Jeho zručnosť, v chytaní charaktera neskorších majstrov Holandska je uvedený v sviečkach scénach, ako je veverička a Peep-Show v Petrohrade, kde ľahko pripomenul Godfried Schalcken. Dietrich sa snažil v každom odbore umenia, okrem portrétov, maľovanie talianskej a holandskej pohľady striedavo s písmom scény a zátišia.

V roku 1741 bol menovaný dvorným maliarom sa Augustus III v Drážďanoch, s ročným platom 400 toliarov. Podmienená na výrobu štyroch skrín Pictures ročne. Táto podmienka, odpovedá na prítomnosť päťdesiatdva magisterského panelov a plátna v jednej z miestností v múzeu Drážďany. V roku 1746 bol menovaný za inšpektora galérií.

Jeho najlepšie práce sú určite tie, ktoré dopĺňal rytín. Zbierka z nich je v Britskom múzeu, sú vyrábené na všeobecné smery starších mužov, ako napríklad Ostade a Rembrandta, ktoré odhaľujú aj ducha a zručnosti. Dietrich, po svojom návrate z polostrova, väčšinou podpísal sám ako Dieterich, a s týmto podpisom je zachovaná väčšina jeho obrazov.

Zomrel v Drážďanoch, potom, čo sa mu postupne naplnili dôležité vymenovania riaditeľom školy maľby na porcelánky míšeňská (1763) kde bol menovaný profesorom Drážďanskej akadémie umení (menovaných 1.765).