Lenka Boťanská - Predám dva originály

Stav:Voľný predaj
Číslo položky: 83645
Počet návštev:3035
Cena: 490
Kupujem
Popis

Názov diela: Jesenné kvety
Rok:1978
Technika: olej, plátno
Značenie: vpravo hore
Rozmery: 59 x 110 cm

Pre formovanie výtvarnej i ľudskej cesty Lenky Boťanskej Andrášiovej sa stala určujúcou osobnosť profesora Jána Mudrocha z Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave. Hoci sa autorka venuje prednostne zhotovovaniu portrétov, na ponúkanej maľbe ukazuje i svoje zručnosti v tvorbe kvetinových zátiší. Pri znázornení kytice jesenných kvetín ležiacich na stole figuruje ako nosný prvok kolorit. Ten sa stal určujúcim aj pre tvorbu jej veľkého učiteľa. Autorka sa snaží o logické riešenie plochy kompozície. Rukopis je spontánny bez výbojných ťahov gestickosti.

Predám originál obraz od akadem.maliarky
Lenky Andrášiovej Boťanskej..rok 1978
Rozmer 1meter,10 cm x 59 cm. Olejomalba na platne.
Privítal by som rýchle jednanie.
Obraz je v 100% stave. Jej obrazy sú velmi drahé, ja pristúpim na ludovú cenu.Hodnota obrazu je okolo 3500€, ja predám za 490€ a pridám originál akvarel Marína rok 1973 autor Viktor Goričan taktiež vačší rozmer.

Lenka Boťanská
Zobraziť signatúry

Akademická maliarka Lenka Andrášiová – Boťanská sa narodila v roku 1941 v Békéscsabe, jej rodičia sa z Maďarska presťahovali do Nových Zámkov. Vyštudovala vysokú školu výtvarných umení v Bratislave na oddelení portrétnej a kompozičnej maľby u prof. Jána Mudrocha, prvého rektora VŠVU. Tvorivé rozpätie autorky predstavuje maľba, kresba a grafika. Inšpiráciu nachádza vo sfére spoločenského a individuálneho života, v prírodných krásach ale aj vo všednosti okolitých vecí. Lenka Andrášiová – Boťanská pracuje so širokou farebnou škálou, uprednostňuje tlmené tóny teplých farieb. Býva a tvorí neďaleko Bratislavy.

Autorove diela v priamom predaji

Predám dva originályPredám dva originály
Číslo položky: 83645
Voľný predaj

Cena: 490 €
Dunajský motívDunajský motív
Číslo položky: 120826
Voľný predaj

Cena: 100 €